Educaţie civică şi culturală

 • In cautarea unui nou acasa

 • Proiectul Euroscola organizat de Biroul de informare al Parlamentului European în România şi de Ministerul Educației Naționale şi Cercetării Ştiințifice este un concurs național pentru licee. Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" participă la acest proiect cu un echipaj format, momentan din 12 elevi şi 2 profesori coordonatori. Radu Pupezeanu, Andrei Rădulescu, Maria Barac, Ioana Bălăşoiu, Raluca Sbîrnea, Cristian Ciochină, Cristina Constantin, Gabriel Moise, Andreea Iorgulescu, Alex Tatomir, Călin Şerban şi Alin Mocanu sunt elevii colegiului care lucrează de la începutul lunii august la proiectul denumit de ei "În căutarea unui nou 《acasă》", coordonați de prof. Corina Pavel şi prof. Cristian Toncea. Tema Euroscola 2016 este "Criza refugiaților într-o Europă a valorilor" şi impune realizarea unei piese de teatru de 10 minute pe baza unei idei originale.

  Elevii implicați în proiect au decis să intervieveze persoane de diferite etnii ale căror rude, sau chiar ele însele au trecut prin greutățile migrației, fie refugiu sau deportare. Etniile Brăilei au fost reprezentate de cel puțin un membru al fiecăriei comunități, de la bulgari, armeni sau greci la turci şi evrei. De asemenea, românii basarabeni fugiți din oraşele şi satele natale, ajunşi în Brăila, din cauza celui de al Doilea Război Mondial au fost chestionați. Poveşti personale cu încărcătură emoțională constituie sursa de inspirație pentru scenariul piesei de teatru care va fi bazată pe cazuri reale, din secolul al XX-lea sau al XIX-lea, însă acțiunea e plasată în perioada contemporană. Astfel, proiectul realizat de Colegiul Bălcescu, pe lângă promovarea valorilor Uniunii Europene şi a dramei resimțite de oamenii fugiți din calea războiului, scoate în evidență Brăila, oraş cosmopolit, care poate constitui un exemplu de integrare pentru un întreg continent.

 • Performance TeleCity

 • Performance TeleCity este un proiect de cercetare interdisciplinară realizat de artiști, profesori și elevi de liceu din Buzău, Iași, Brașov, Brăila și București

  Tele-City Brăila: Teatrul „Maria Filotti”, Muzeul „Maria Filotti”
  Tele-City Brăila: Biserica „Mihail și Gavril”, Ceasul din Centru, Galeriile de Artă

 • Educatia rutiera

 • LOREM IPSUM