Cine suntem noi şi de ce am ales să participăm la ediţia a XI-a a concursului naţional Euroscola?
    În primul rând, vom începe prin a ne prezenta în calitate de echipă. Noi facem parte din colectivul clasei a XI-a A, din cadrul Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu”, instituție de elită a învățământului brăilean. Urmând o tradiție de peste 150 de ani, ne mândrim cu rezultatele colegilor noștri la olimpiadele şcolare de nivel internaţional (la Geografie), cât şi naţional (la Matematică, Chimie, Informatică, Limba şi Literatura Română şi Limba Engleză) şi, nu în ultimul rând, la diferite concursuri şi proiecte naţionale. 
    Ne-am implicat întotdeauna în proiectele și acțiunile din liceul nostru și din orașul nostru, deoarece dorim să ne aducem contribuția la dezvoltarea comunității locale, să descoperim și să transmitem mai departe ceea ce constituie unicitatea și frumusețea orașului și a zonei noastre.
    Astfel, sub îndrumarea și implicarea directă a doamnelor profesoare Botea Carmen şi Pavel Corina, am inițiat o campanie de promovare, intitulată "Toate drumurile duc la... Dunăre", a proiectului "Reabilitarea zonei de promenadă cuprinsă între strada Calea Călărașilor și Faleza Dunării". Acest proiect a fost implementat de către Primăria Municipiului Brăila, cu finanțare din fonduri europene (Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2007-2013).
    Obiectivele noastre sunt conștientizarea de către locuitorii de toate vârstele ai orașului nostru de importanţa alocării de fonduri europene în reabilitarea Esplandei dunărene, care are o importanță socială și culturală în viața cotidiană a comunității şi să demonstrăm că această zonă a orașului nostru danubian ar trebui să fie înscrisă printre obiectivele turistice ce merită vizitate, fiind un loc unic în România, atât pentru ansamblul de fântâni cinetice, opera celebrului sculptor român Constantin Lucaci, dar și pentru spațiul de promenadă care îmbină perfect peisajul urban cu faleza fluviului liniștit. Cu alte cuvinte, în Brăila ”Toate drumurile duc la Dunăre”.

    Membrii echipei nostre sunt:

    Profesori cordonatori: Carmen Botea şi Corina Roberta Pavel

    Elevi: Andreea-Maria S.F. Anghel

              Anamaria S. Ason

              Andrei-Tudor M. Bogatu

              Alexandru-Gabriel M. Chivu

              Andreea-Soran M. Colceag

              Irina D. Donescu

              David N. Drăghici

              Andrei-Ştefan D.N. Fotin

              Bogdan-Alexandru D. Ciurea

              Antonia-Ioana C. Gagu

              Serafim V. Hriţcu

              Irina-Elena T.S. Lupaşcu

              Irina-Mihaela V.C. Munteanu

              Alexia-Octavia C. Petcu

              Eduard-Cristian E. Podaru

              Vlad-Cristian G. Popescu

              Ioana-Alexandra C. Pricop

              Ştefan F. Roadevin

              Mihnea-Andrei O. Sofrone

              Cristian G. Surdu

              Raluca M. Tănase

              Tudor F. Ţovîrnac

              Andrei C. Vîrlan

              Miruna M.L. Zeleş

 

Link-uri ale proiectului:

 Toate drumurile duc la Dunăre

 

 Toate Drumurile Duc La Dunare (@toatedrumurileducladunare) • Instagram photos and videos