21 iulie 2014

Colegiul Naţional a fost centru de examen în cadrul Concursului naţional de ocupare a posturilor vacante din învăţământ. La cele 12 probe de concurs care s-au desfăşurat în acest centru, au fost prezenţi 297 de candidaţi.

 

18 iulie 2014

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat: Sabina Bolohov, Ana-Maria Milea, Alina Mustaţă şi Picuş Ionuţ, precum şi cei care au obţinut media 10 la admitere: Andrei Radu şi Vlad Miruna, au fost premiaţi de Consiliul Judeţean Brăila şi de Consiliul Local Brăila în cadrul unei festivităţi organizate la Sala Mare a Casei Tineretului. Alături de premiile în bani, elevilor şi cadrelor didactice care i-au pregătit, li s-au înmânat diplome de excelenţă. Ei au fost felicitaţi de domnul Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale, şi de doamna Ecaterina Andronescu, Preşedinta comisiei de învăţământ din cadrul Parlamentului României.

 

15 iulie 2014

Elevii care au obţinut nota 10 la ambele probe ale Evaluării Naţionale (clasa a VIII-a) şi absolvenţii clasei a XII-a, care au obţinut media 10 la cele trei probe scrise ale examenului de Bacalaureat, au fost premiaţi de Guvernul României cu suma de 200, respectiv 300 lei. În cadrul videoconferinţei, Ministrul Educaţiei, domnul Remus Pricopie, a felicitat elevii şi cadrele didactice, evidenţiind judeţul Brăila, care a ocupat locul I în ierarhia naţională la cele două examene.

 

12 iulie 2014

Absolvenţii clasei de profil uman, generaţia 1994, s-au întâlnit, după 20 de ani, cu profesorii lor, în Amfiteatrul „Nae Ionescu” al Colegiului. Diriginte, prof. Georgeta Ciupală.

 

6 iulie 2014

Rezultatele examenului de Bacalaureat au fost date publicităţii. Absolvenţii Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu” Brăila au înregistrat o promovabilitate de 100% şi 4 medii generale de 10, obţinute prin elevii Bolohov Sabina, Milea Ana-Maria, Mustaţă Alina şi Picuş Ionuţ. Aceste rezultate plasează Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” pe primul loc între liceele Brăilei.

 

4 iulie 2014

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut proba scrisă la alegere în cadrul examenului de Bacalaureat.

Elevii claselor a VIII-a au completat fişele de opţiuni în vederea admiterii în clasa a IX-a.

 

2 iulie 2014

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut proba scrisă obligatorie a profilului (matematică – profilul real, istorie – profilul uman) în cadrul examenului de Bacalaureat.

 

30 iunie 2014

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul examenului de Bacalaureat.

 

27 iunie 2014

Absolvenţii Liceului „Nicolae Bălcescu”, promoţia 1959 s-au întâlnit în Amfiteatrul Colegiului, după 55 de ani de la absolvire. Din generaţie fac parte mai mulţi profesori universitari, între aceştia fizicianul George Filoti, filologii Dumitru Tiutiuca şi Nicu Cârâc.

De asemenea, la eveniment a participat jurnalistul Petre Mihai Băcanu, absolvent al liceului în această promoţie.

 S-au publicat rezultatele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a. Elevii Colegiului au obţinut 10 medii generale de 10, 17 note de 10 la matematică, şi 12 note de 10 la Limba şi literatura română. Din totalul candidaţilor care au susţinut Evaluarea Naţională, 36 au obţinut medii generale cuprinse între 9,00 şi 10.

 

23-28 iunie 2014

În perioada 23-28 iunie 2014 s-a desfăşurat la Belgrad, în Serbia a VIII-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru Juniori. Conform site-ului oficial al competiţiei JBOI 2014 au participat 36 elevi din 9 ţări: Bulgaria, Grecia, Macedonia, Moldova, România, Bosnia şi Herţegovina, Grecia, Serbia şi Tadjikistan. Toţi cei 4 membri ai echipei României au obţinut medalii de aur şi argint. Elevul Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu” din Brăila, Alex Tatomir din clasa a VIII-a, a câştigat medalia de argint, obţinând locul 10 în clasamentul general. Alex Tatomir a fost pregătit de profesorul Cristian Toncea.

20-28 iunie 2014

La Cetinje, Muntenegru s-a desfăşurat seminarul „Educaţia pentru drepturile omului” – sesiunea consacrată ţărilor din sud-estul Europei. Seminarul a fost organizat de Centrul Wergerland din Norvegia, Consiliul Europei şi Ministerul Educaţiei din Muntenegru. Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” Brăila a fost reprezentat de prof. Aurelia Şerban, prof. Corina Roberta Pavel şi conf.univ.dr. Camelia Vechiu, reprezentant al Comitetului de Părinţi.

25 iunie 2014

Între orele 9.00 şi 11.00 s-a desfăşurat proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, clasa a VIII-a. Au fost prezenţi toţi elevii înscrişi.

 

24 iunie 2014

25 iunie 2014

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut probele de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională (Engleză, Franceză, Germană).

 

23 iunie 2014

Între orele 9.00 şi 11.00 s-a desfăşurat proba de Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, clasa a VIII-a. Au fost prezenţi toţi elevii înscrişi.

 Începând de la ora 12.00 s-a desfăşurat proba de înţelegere a textului audiat, iar de la ora 13.00 proba de înţelegere şi de producere a mesajelor scrise, din cadrul examenului de Bacalaureat.

 

20 iunie 2014

S-au încheiat cursurile anului şcolar 2013-2014 pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a şi a IX-a, a X-a, a XI-a.

Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc în Aula Universității „Constantin Brâncoveanu” Brăila, începând de la ora 9.00.

Eleva Otilia Bâcâilă, din clasa a XII-a A, a fost declarată şefa promoţiei 2010-2014, cu media 9,95. Fundaţia „Prietenii Liceului Nicolae Bălcescu” Brăila i-a oferit Diploma de onoare, dotată cu 250 lei.

 

16 iunie 2014

17 iunie 2014

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut cea de-a doua probă din cadrul examenului de Bcalaureat: competenţe digitale.

 

13 iunie 2014

S-au încheiat cursurile anului şcolar pentru elevii claselor a VIII-a.

 

10 iunie 2014

11 iunie 2014

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat: competenţe de comunicare în limba şi literatura română.

 

7 iunie 2014

S-a desfăşurat testul de verificare a cunoştinţelor în vederea constituirii clasei a V-a a Colegiului. Prima medie de admitere a fost 10, ultima medie 6.00. Evaluarea a fost realizată de către profesorii de specialitate ai şcolii.

 

6 iunie 2014

Elevii din clasele a VI-a A şi a VI-a B au susţinut Evaluarea Naţională la Matematică şi Ştiinţe (Matematică, Fizică şi Biologie).

Evaluarea lucrărilor s-a realizat de către profesorii care predau disciplinele menţionate la clasele a VI-a în Colegiu.

Absolvenţii claselor a VIII-a au sărbătorit finalizarea studiilor gimnaziale prin banchetul desfăşurat la Restaurantul Privighetoarea din Grădina Publică. La evenimentul care a început la ora 18.00, au participat şi cadre didactice ale Colegiului.

 

5 iunie 2014

Cei 61 de elevi din clasele a VI-a A şi a VI-a B au susţinut Evaluarea Naţională la Limbă şi Comunicare (Limba română şi limba engleză).

 

30 mai 2014

S-au încheiat cursurile anului şcolar pentru elevii claselor a XII-a.

Absolvenţii claselor a XII-a au sărbătorit finalizarea studiilor liceale prin banchetul desfăşurat la Restaurantul Hotelului Grand Orient. La evenimentul care a început la ora 21.00, au participat şi cadre didactice ale Colegiului.

 

29 mai 2014

Începând de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Tineretului Brăila, s-a desfăşurat festivitatea de absolvire pentru elevii claselor a XII-a.

Elevele Otilia Bîcîilă şi Andreea Capbun din clasa a XII-a A au predat cheia liceului elevilor claselor a XI-a, reprezentaţi de Popa Andreea din clasa a XI-a A şi Florin Sârbu din clasa a XI-a B.

Îmbrăcaţi în robe, absolvenţii au fost invitaţi pe scenă de către profesorii diriginţi, au fost prezentaţi, li s-au oferit diplome, iar reprezentantul fiecărei clase a rostit un discurs.

 

17 mai 2014

La Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” Brăila s-au desfăşurat concursurile Colegiului:

Concursul Interjudeţean „Victor Vâlcovici” – ediţia a XXII-a.

Concursul Interjudeţean de Dificultăţi şi Surprize Lingvistice „Mihail Sebastian” – ediţia a XX-a;

Concursul „Micii Bălceşti” – ediţia a III-a.

Au participat elevi din Bacău, Brăila, Constanţa, Galaţi, Focşani şi Râmnicu Sărat.

Premiile acordate au fost în valoare de 6.000 lei.

 

 

 

Arhiva de Stiri